Friday, 22 November 2013

KISAH HIDUP PERSEKOLAHAN TAHUN 5 2006

SK PASIR GUDANG 3
5 BESTARI

Hai,hai dan hai...lama rasa dah tak update blog aku ni....Assalamualaikum dan salam sejahtera kpd semua yg sudi membaca...semoga semua dlm lindungan rahmat Allah :)
Okay,tahun ni aku ditempatkan di kelas 5 BESTARI...kelas kedua selepas 5 JAYA.Apa yg seronoknya kelas ni ialah happening n kepala masing2 gila layan...haha :) lokasi kelas kitorg pulak di blok pentadbiran SKPG3,kelas ketiga dr depan tingkat bawah sekali,kelas kitorg kalau ade apa2 kene guna sbb ketika tu kelas kitorg dan 3 lagi kelas tahun 5 digunakan sbg dewan besar sekolah..haha,kalau ada apa2 event rasmi dan perayaan sekolah mmg kitorg sukalah sbb tak belajar kalau kemas2 kelas utk buka dewan,seharian tak belajar kau...hehe.Bercakap pasal lokasi kelas kitorg yg strategik ni juga,kalau pagi2 kelas tahun 5 lah dah buka dulu lampu dan kipas sbb kelas kat bawah then tak ada mangga atau kunci jadi dtg2 je sekolah terus letak beg berbual dlm kelas tu sampai loceng bunyi utk perhimpunan pagi sampaikan ada cikgu cakap budak2 lain cemburu nk dtg sekolah terus letak beg dlm kelas mcm kitorg dan tak payah bawa masuk beg ke perhimpunan..haha,gempak kan ? last2,guru besar tegur jgn masuk kelas sebelum loceng pagi berbunyi =,=...seterusnya,aku tak tau apa yg jadi awal tahun dgn kelas ni tapi perjalanan In Shaa Allah,aku ingatkan semua tu.

Guru kelas kitorg PN RAFIDAH ANIM,dia ajar kitorg Pend. Islam...apa yg bestnya dgn cikgu ni,selalu cakap kelate kat dlm kelas dan membebel tak sudah kalau ade org buat salah especially si faiz dan luqman...haha.Mereka 2 org ni taiko zaman ni...habes dgn duit cikgu pun dia songlap,tp tak pah yah r melebih kan cite2 pasal dia kan ? aib...aku dgr cite luqman kemalangan dan abg dia meninggal..so,skrg tak tau cite mcm mana...harap2 Alhamdulillah masih ada dan sihat.Kalau 2 org ni tak ada pulak dalam kelas masalah,tak hidup kelas satu hari tu...ehehe.Walaupun bising2,tp merekalah membuatkan kitorg happening...thanks guys :D .Cikgu2 sporting pulak cikgu BI kitorg,PN SANISAH & cikgu math kitorg,PN ERYANA.Yang ingatkan kitorg tentang cikgu ni sbb cikgu Eryana selalu nasihatkan kami dan push kitorg sampai dpat A atau B setiap kali peperiksaan sehingga UPSR nnti,maklumlah lagi setahun :3 takut pun ada ketika tu...Aku faham math sejak belajar dgn dia sbb macam2 cara atau kaedah dia buat utk aku faham.Cikgu BI kitorg PN SANISAH ni,selalu buat lawak dan gurau2 dgn kitorg tp dia mmg bagus jugak sbb selalu bg semangat utk capai cita2 yg kita nak.Ajar BI pun kadang2 adalah marah2 sbb si luqman dan faiz memekik dan bising tanpa tujuan -_- ,mangsanya kitorg sbb kene zikir dgn cikgu...walawehhh.huh ! Tapi peperiksaan akhir tahun tahun 5 tu,aku akn ingat cikgu ni sbb siapa2 yg lulus BI dlm final exam ni cikgu kasi duit raya,maklumlah ketika tu hampir nk raya dah..pulak tu,RM5 dia bagi...Alhamdulillah,thanks cikgu ! :D

Bercerita pulak tentang budak2 kelas ni,aku pun tak berapa nk ingat sgt siapa tp yg tak boleh lupa kejadian angin ribut kuat yg melanda Pasir Gudang ketika tu,ramai mcm kena histeria sbb kelihatan bumbung2 rumah berdekatan berterbangan dan memusing2 di padang sekolah spt kene puting beliung tp org kata mmg puting beliung kecil ketika tu sampai kan YB kawasan setempat turun pdg lihat kemusnahan tersebut.Hidayah jiran sebelah flat aku ketika tu menjerit-jerit mcm apa dah,sampaikan yg lain pun turut rasa seram sejuk dgn keadaan mcm tu dan akhirnya menjerit sekali -,- .Hmm,sudah2lah tu kan ? Okay,aku dlm kelas tu selalu bersaing secara sihat dgn Amiruddin dan Fatin Amira sbb kitorg selalu berebut tempat kedudukan dlm kelas ketika exam...selalunya aku nombor 2 dlm kelas dan kadang2 dipintas oleh Fatin Amira jatuh ke tempat ke-3.haha,itu tak kisah yg penting semangat kitorg dlm kelas ni.Tambah2 lagi aku mula2 duduk bersama Amiruddin,kitorg kalau tak faham sama2 tanya dan pulak sama2 BI lemah...haha.Nak dekat akhir tahun,aku duduk sebelah si Akmal,pengawas kelas rendah...kih3 :P.Tak habis2 kene perli dgn cikgu mcm tu sbb pencapaian lari drpd prinsip pengawas SKPG3.



Okay,rasanya itu kot yg aku boleh konsikan dan ingat...tinggallah sebarang komen atau cadangan utk aku improve blog aku ni...thanks :D

To Be Continue...6 BESTARI 2007

No comments:

Post a Comment