Wednesday, 6 March 2013

KISAH HIDUP PERSEKOLAHAN TAHUN 4 2005



SK PASIR GUDANG 3
4 ARIF

haha,rasanya suda lama berhabuk dgn cite2 masa hku tahap 1...skrg kite masuk cite hku tahap 2....insyaAllah,sy akan memorisekan kenangan yg tercatit dgn sebaik mungkin sehingga keadaan sy yg terkini :) btw,,,thanks sudi membaca artikel2 kenangan saya yg x berapa ni...huhu

meneruskn agenda sterusnya...kih3...sy telah dicampak ke kelas ketiga thun ni...mmg sedap sgt...yg elok2 duduk kelas pertama masa darjah 3 jatuh ke kelas ke3 sbb result akhir tahun hku teruk :o ...dan thun ni jgak hku jadi super junior kot sbb dah naik sesi pagi,,,maklum ler kbanyakan sekolah kat johor ni dua sesi...kenangan yg pling hku xleh lupa first time naik sesi pagi ni adalah berlumba-lumba dtg pagi dgn suhaimi si botak waktu tu...kahkahkah,,,smpai kami berdua yg rumah dekat pon sanggup dtg ke skola seawal pkul 5.45 pagi =,=' ...turun je hku dr motor ayah,hku terus je berlari kalau nampak suhaimi sbb bile kami msuk kawasan skola keadaan mmg cerun ...smpai hku pnah tgk cikgu2 main brek2 kete kat cerun pagar nk msuk skola...haha...brek mcm mr bean main brek tu r...kadang2 lawak jgak kalau cikgu yg baru posting nk msuk skola kitorg :) mcm main2 jer dorg nk msuk pagar skola...eh2,,,sambung yg tadi...dalam keadaan gelap gelita hku dgn suhaimi,kitorg sembang2 smpai keadaan skola mulai penuh dan ready utk perhimpunan...tp 4 ARIF ni hanya utk smentara jer sbb bangunan pentadbiran skola kitorg kene upgrade jd kelas hku kene dipecahkn sbb kelas tahun 4 dan tahun 5 jer kat bangunan tu...so sad :( ...mcm xde kelas lain nk dipecahkn sbb kitorg waktu tu tgh HAPPY GO LUCKY :D ...

masuk fasa dipecahkn kelas,hku dicampak ke kelas 4 CERDAS :3 ...kelas pertama waktu tu...tp hku janggal sbenarnya msuk tu sbb ye r budak2 pandai ramai dgn org2 yg baru menggantikan hku...hku duduk kelas tu mcm ape r...x tenang kot nk belajar sbb ade makhluk asing spt hku msuk...lpas2,dikenakn pulak kelas 4 CERDAS duduk di bilik math...bilik math pulak ade cikgu sarimah,guru kelas hku darjah 2 dulu....kalau nk tahu lebih lanjut boleh refer balik yer ke story talent hku darjah 2 mengenai cikgu sarimah...dah lame sikit kitorg duduk satu kelas,hku pon mulai join dorg buat memekak sampai satu tahap khairul anwar yg memekak hku pulak yg kene mangsa dgn cikgu sarimah...berasap je hku time tu x pasal2 name hku naik dan kene jerit satu skola sbb suara cikgu sarimah :3...glamour hku time tu...haha ...

naik cuti seminggu bulan 8 kami dipertemukan semula dgn rakan2 4 ARIF setelah sekian lame terpisah :') ...mcm2 cite kluar dr mulut dorg sbb serik kene pecah kelas mcm tu :3 ...bende tu menjadi igauan setiap pelajar 4 ARIF...tiba satu event skola iaitu hari terbuka aidilfitri SKPG3,hku buat hal time org buat persembahan jadi hku kene denda dgn 3 org lagi kawan hku kene nyanyi lagu raya jgak...tanpa segan silu hku nyanyi lagu "BALIK KAMPUNG" ...malu gile kot XD ...tp dalam hati asalkn x kene diri lama2 sudah =,=' ...

PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN TAHUN 4 2005 berlalu,markah pon da mula melayang-layang dkat fikiran msing2.....kih3,hku boleh fail BM doe malu gile kot :3 ...tp syukur result kseluruhan hku smua naik dan hku dinaikkn smula ke kelas kedua tahun hadapan,5 BESTARI :D ,,,,,ALHAMDULILLAH :')

HAHA,tu je r kot cite yg hku ingat....sgala tambahan cite harap dimaafkn dan segala terciput cite harap ditambahkn...tambah tu bgtau tuan die dulu eh,,jgn nk ssuka hati stalk =,=' ...mampus hku nnti nk sambung dgn cite2 lain...x terlarat den...

tunggu sambungannya 5 BESTARI 2006 

1 comment:

  1. Nuur.. alhamdulillah... seronok la citer kau ni..
    kau ingtkn aku masa kite skola2 dulu...

    x sangka rupenya.. cerita kau ngn aku xde beza sngt.. :D

    betullah kate orng.. setiap kanak2 itu adalah sama
    jadi biarkn mereka gembira :D
    huhu

    aku still ketawa bila kau ckp pasal..
    dtng awal... berebut sapa awal..
    siap lawan2 sapa dtg dulu

    bila fikirkn ayah kita snggup pulk layan tu hhehhe
    sayang ayah la huhuh

    pastu time drjah 2 aku jatuh kelas... sedih sey rase... sebb yg lain2 sty kelas 2.. haha

    tp sebb kn budk nya pasal.. aku lupa pasal kedudukn kelas..apa yg penting aku seronok skola huhu

    thnks nuur haha kau dh bukk memori aku masa zaman skola dulu... huhu dlm serabut2 kepala ni... rase tnng hilng semua masalah lepas bce post kau.. pasal skola ni... :D

    i'm so happy right now. thnks nuur

    u r the best...

    ohh anyway... lagu Najwa Latif juga ya? huhuh sama2 heehe

    ReplyDelete