Wednesday, 30 January 2013

KISAH HIDUP PERSEKOLAHAN TAHUN 3 2004


SK PASIR GUDANG 3
3 JAYA

Huaaaa,tahun ni kami2 smua jadi senior di sesi petang suda.Alhamdulillah,bersyukur ke hadrat Ilahi jua kerana dengan limpah kurnianya aku ditakdirkan masuk ke kelas pertama dengan ade perombakan sedikit dalam nama kelas...haha.
tapi hakikatnya aku berbangga kepada kawan2 aku yg berada di kelas dibelakang kerana aku dapat masuk ke kelas pertama.byk main sewaktu berada di tahun 3.padahnya tunggu diakhir cerita ni.....

maaf,cerita di tahun 3 ni saya tak berapa clear memori...hehe =,='

stahu saya di tahun ni,kami ada terlibat dgn lawatan ke agensi kilang petronas di kawasan perindustrian pasir gudang.mcm2 demo dia tunjuk seperti cara membuat air berkarbonat menggunakan sabun khas.tapi kami tidak boleh mencubanya kerana dikhuatiri boleh menyebabkan sakit perut....
kami juga dapat melihat pelbagai booth yg disediakan.

dalam kelas ingat lagi subjek  BAHASA INGGERIS,teacher ZARINA MOHD SAID...hehe
pernah tak korg buat permainan mencari jalan keluar sambil buat halangan...haha...mesti ingat kan...waktu tu, aku main sdg teacher suruh buat kerja sekolah yg diberi.permainan tu aku reka dan buat dalam buku tulis.tak sampai lima minit kitorg main,alamak ! kantoi suda....haha....apalagi,teacher rampas dan simpan dulu....
sebaik je teacher keluar,kami nampak teacher pegang dan buang dalam tong sampah =,=' .
kami satu kelas pergi r cari sampai dalam tong sampah....haha...pengotor !

main punye main,khayal punye khayal...akhirnya perikse akhir tahun suda pon berlalu...
haaaa,ni die padahnya...keputusan peperiksaan aku kali ni teruk sangat2 sampai kene campak ke kelas ketiga =,=' .....hehe...

Tuesday, 22 January 2013

KISAH HIDUP PERSEKOLAHAN TAHUN 2 2003

SK PASIR GUDANG 3...
2 BESTARI(2003)
Alkisah bermula apabila aku ditempat ke kelas lain.
kawan aku,arif farhan...die tanya aku kenapa kau masuk kelas 2 ARIF ni bukan kau 2 BESTARI...
aku yg dah letak beg,beredar pergi ke barisan 2 BESTARI.jumpe ngan kawan yg baru.walaupun duduk di kelas yg kedua tp aku tetap bersemangat utk dapatkannya pada tahun depan dengan belajar bersungguh-sungguh.beratur di barisan 2BESTARI dgn kawan2 yg baru dgn semangat yg baru aku tetap melangkah ke kelas dgn keadaan penat dan letih.kelasnya ditempatkan di tingkat atas sekali,tingkat empat.huh~,tak kepenat namanya.tp redha.waktu tu tahun yg berada di sesi petang adalah tahun1,2&3.
seterusnya,guru kelas aku waktu itu diberi nama PUAN SARIMAH BT SABIDI.garang betul cikgu tu smpai aku dapat top 5 dalam kelas semasa keputusan PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN TAHUN 2 2003.kalau tak siap kerja sekolah yg diberinya,apa lagi dibaling buku2 anak muridnya.perghhh,,,smua gerun dgn cikgu tu.biasalah kitorg ni kecik lagi.haha.satu hal lagi,dalam kelas jadual tugasan perlu berjalan dengan ketat.kalau cikgu sarimah dapat tahu dr cikgu lain yg kelas kotor hari ni,mampus kitorg kene balun.

yang paling tak dapat aku lupakan,kawan aku dr tadika namanya ikmal,dapat satu kelas dgn die tahun tu.die duduk disebelah aku.yg aku ingat die kuat bermain smpai diarahkan oleh cikgu sarimah tarik meja duduk depan sorg2...haha,tp kami satu kelas ksian.die x nakal,cume org kate die lembab.terpakse aku duduk dgn najib.bukan perdana menteri kite skrg ni.kalau PM,da lame kitorg x belajar dalam kelas.

yg paling kecoh,time hujan dgn guruh yg kuat serta kilat memancar-mancar,da r kitorg duduk tingkat 4 yg atas sekali,jelas kelihatan kilatnya.kwan2 aku yg lain sume nangis.aku tgk dorg mcm xde perasaan.haha.lpas tu,waktu subjek BI,cikgu suruh azankan kuat2 satu kelas.akhirnya,mereka dalam keadaan aman.biasalah budak kcik yg tgh manja dgn mak ayah mesti pikir lain2 akan mak ayah die kat rumah.

satu hari,tak pernah diduga buku aku pon turut sekali kene baling oleh cikgu sarimah.kawan2 aku tak percaya sbb aku diantara top5 yg selalu x kene baling buku dgn cikgu.ceh ! nk mnunjuk r ni yg aku ni selalu siap keje die.tp aku pon terlibat dalam kopi n pes.haha.kcik2 da pandai.aku terlopong tgk buku aku kene baling sbb ade kerja aku ter’skip’...hehe

di akhir tahun 2003,pihak skola telah menganjurkan jamuan akhir tahun serentak smua kelas dalam satu sesi.kami smua kene dtg ke sesi pagi waktu tu.kelas kami decide utk buat nasi ayam dgn air sirap bandung.maklumlah,kami fikir nasi ayam je time tu.acara ini berakhir dgn salam perpisahan dgn sahabat msing2.time tu kami terpaksa mnerima perpindahan 5 org sahabat kami ke sekolah lain sbb kepesatan pembangunan pendidikan di pasir gudang dgn pnubuhan sekolah rendah yg baru.

sebelum tu,sebelum saya terlupa...acara pembahagian kelas telah pon dilakukan.aku diletakkan dalam kelas 3 JAYA.mak aih,aku kate pehal aku dapat kelas keempat,padahal aku top 5 dalam kelas.
tgk2,nama kelas telah dirombak.3 ARIF time aku kelas terakhir.tu yg aku pelik knape budak2 yg x seberapa kene pergi ke kelas tu.biasalah time tu kite kcik lagi,suke2 ejek lembab dgn bodoh.

Monday, 21 January 2013

KISAH HIDUP PERSEKOLAHAN TAHUN 1 2002


   SK PASIR GUDANG 3...
1 ARIF(2002)
ingat lagi kisah ni,hari pertama mak hantar ke sekolah.waktu tu cikgu suruh mewarna.cikgunya pula namanya cg rapiah.banyak jugak jumpe kawan baru mcm natasha amiera,arif farhan,hafetz saadon,dan banyak lagi r.

sebermulanya cerita,maklumlah nak berjimat bawaklah bekal.waktu tu bawak lauk ikan sardin pedas.belajar,belajar,n belajar ade satu bunyi kat belakang beg.tengok2 bekal pecah.apa cerita nangis r aku.dah r aku ni gembeng.haha :-).nasib baek ade kawan yg baik hati,hidayah.senang r keje aku sikit.

aku ni kalau belajar x ingat dunia langsung,buku teks selalu je tinggal dalam kelas.petang2 mak mari ambik pulang ke rumah.maklumlah sesi petang.ade satu hari tercakap r kat mak yg aku ni tertinggal buku teks bawah meja.dah r pinjaman.mak mane tak marah.dari kecik mak ajar suruh jage barang elok2.tak pasal2 balik rumah kene marah dan pukul.

ni cerita kawan pulak,natasha main gunting dalam kelas.ade sorang kawan laki sedang khusyuk main ngan dia.x pasal2 natasha tergunting mulut si dia.berdarah mulut kawan tu.fahmi,budak tu r.menangis tengok mulut die berdarah.die beritahu tak sakit mula2,pastu rase pedih.lpas cikgu datang,natasha pulak menangis.haha :-).kesiannya.